فرودگاه سبزوار

فرودگاه سبزوار ( تلفن ، آدرس ، مشخصات ) Sabzevar airport

فرودگاه سبزوار : سبزوار، شهر زیبا و تاریخی در استان خراسان رضوی است، اگر از مسیر جاده‌ای به مشهد سفر کرده باشید، بدون شک در مسیر به شهر سبزوار برخورده‌اید. سبزوار دروازه خراسان است و در غرب استان خراسان رضوی به فاصله ۲۲۰ کیلومتری مشهد قرار دارد.

مشخصات تکمیلی فرودگاه سبزوار
  • تلفن فرودگاه سبزوار : 05144449100
  • فاصله هوايي تا تهران: 575 کيلومتر معادل 354 مايل
  • فاصله فرودگاه تا مرکز شهر: در حدود 8 کيلومتر
  • ارتفاع از سطح دريا: 3010 متر
  • نوع فرودگاه: عمومي
  • کد ياتا: SBZ
  • وب سایت : sabzevar.airport.ir
نقشه فرودگاه سبزوار

سبزوار، سومین شهر پرجمعیت استان خراسان رضوی، وسعتی برابر با ۲۰,۶۲۸ کیلومترمربع دارد و در ارتفاع ۹۷۷٫۶ متری از سطح دریا قرار دارد. بلندترین نقطه سبزوار رشته‌کوه جغتای است که ۲۹۲۴ متر ارتفاع دارد. بر اساس آخرین تقسیمات کشوری، سبزوار دارای سه بخش بهنام‌های مرکزی، روداب و ششتمد است.

فرودگاه سبزوار بعنوان بزرگترين فرودگاه تابعه اداره کل فرودگاههاي استان خراسان رضوي در غرب اين استان و با فاصله 8 کيلومتر،در جنوب غربي شهر سبزوار با مساحتي حدود 328 هکتار با گونه آب و هوايي گرم و خشک واقع گرديده است، طرح اوليه فرودگاه در سال 1366 مورد پيگيري قرار گرفت و بعد از سايت يابي و تملک اراضي در طي سال هاي 1373 تا 1380 باند ،ترمينال و ساختمان هاي برج و تاسيسات فرودگاه احداث گرديد

سيستم هاي کمک ناوبري VOR/DME و NDB در طي سال هاي 1376 تا 1378 توسط متخصصين شرکت فرودگاههاي کشور نصب و راه اندازي شد ، اين فرودگاه در تاريخ 1382/11/18افتتاح و بعد از استقرار يگان هاي پليس ، سپاه و تجهيز ترمينال مسافري و کليه قسمت هاي عملياتي و فني با فرود اولين پرواز مسافري در تاريخ 1383/07/02 فعاليت خود را رسما در عرصه حمل و نقل هوايي کشور آغاز نمود.

مشخصات فني:

فرودگاه سبزوار در معرف هاي ايکائو با کد چهار حرفي OIMS و در سيستم ياتا با شناسه سه حرفي SBZ شناخته مي شود ،مشخصات جغرافيايي آن N361007 و E0573547و در ارتفاع 3010 پا از سطح دريا قرار دارد،نوع ترافيک پروازي آن IFR-VFR و کلاس پروازي آن G است ، CAT ايستگاه ايمني وآتش نشاني 6 و داراي واحد هاي سوخت رساني ، هواشناسي ،گذرنامه ناجا و گذرنامه نهاد رياست جمهوري و گمرک مي باشد.

مرز هوايي:

با مصوبه هئيت دولت در اديبهشت ماه 1385 فرودگاه سبزوار بعنوان مرز مجاز هوايي شناخته و به تاييد رسيد ،با استقرار و تجهيز نهادهاي گذرنامه ناجا ،گذرنامه نهاد رياست جمهوري و گمرک ، پارتيشن بندي و توسعه ترمينال مسافري بستر لازم جهت انجام پرواز هاي خارجي مهيا و اولين پرواز خارجي از مبدا سبزوار در تاريخ 10/30 /1385 به مقصد کشور سوريه انجام شد که به دليل برخي مشکلات پروازها ادامه نيافت.

سيستم روشنايي باند

در روند توسعه فرودگاه عمليات اجرايي نصب سيستم روشنايي سطوح پروازي ( LIGTHING ) از اوايل ارديبهشت ماه 1388 شروع و طي مدت زمان حدود 6 ماه و انجام 20.000 ساعت کار مشترک از متخصصين اداره فني تهران ، اداره فني اداره کل فرودگاههاي استان خراسان رضوي و پرسنل فني فرودگاه سبزوار و با صرف هزينه اي بالغ برسي ميليارد ريال در بهمن ماه 1388 مورد بهره برداري قرار گرفت و با نصب اين سيستم امکان پرواز در شب در فرودگاه سبزوار فراهم گرديد.

فعال شدن مرز هوايي و پروازهاي خارجي

با عنايت به مصوبه هيئت دولت و مرز مجاز هوايي فرودگاه سبزوار پيگيري جهت برقراري پرواز هاي خارجي فرودگاه از ابتداي سال 1390 در دستور کار قرار گرفت و با انجام هماهنگي هاي لازم با سازمان حج و زيارت استان خراسان رضوي و دفاتر زيارتي سطح شهرستان همچنين تجهيز واحد هاي گذرنامه ناجا و دفتر نهاد رياست جمهوري به سيستم هاي نوين سخت افزاري و نرم افزاري پرواز هاي زيارتي عتبات عاليات به مقصد کشور عراق از بهمن ماه 1390 شروع و به مدت يک سال تداوم پيدا نمود که منجر به اعزام و پذيرش حدود 5500 نفر مسافر در اين مسير گرديد.

ارتقاء CAT ايستگاه ايمني و آتش نشاني

در طي سالهاي 1390 و1391 با هدف بالا بردن سطح ايستگاه ايمني و آتش نشاني فرودگاه با پيگيري هاي بعمل آمده ، ساختمان اداري قديمي بطور کامل تخريب و فضاي اداري عملياتي جديد و برج ديده باني ايستگاه احداث و بتون کف ايستگاه بطور کامل يکسان سازي شد، در ادامه روند ارتقاء ايستگاه مجوز استخدام تعداد 16 نفر نيروي قرارداد کار مشخص از طرف هئيت مديره شرکت فرودگاهها اخذ و با هماهنگي ستاد ايمني و آتش نشاني نسبت به مراحل استخدام و آموزش ايشان اقدام لازم صورت پذيرفته و مشغول به کار شدند

همچنين کليه خودرو هاي آتش نشان شامل دو دستگاه خودرو کفساز و يک دستگاه تانکر پشتيبان بطور کامل مورد بازسازي قرار گرفته و يک دستگاه خودرو پيکاپ بعنوان مارشالر تجهيز و مورد بهره برداري قرار گرفت ، با مجموع اقدامات صورت گرفته ايستگاه ايمني و آتش نشاني قابليت پوشش CAT 6 را بطور شبانه روزي پيدا نموده است.

انتقال هوایی بیمار  توسط آمبولانس هوایی از شهر سبزوار به تهران یا شهرهای دیگر از طریق این فرودگاه انجام میگردد .