
با سالها تجربه در زمینه انتقال زمینی و هوایی بیماران ، گروه پزشکی متخصص و کارآزموده ، تجهیزات پزشکی روز دنیا ، آمادگی ارائه خدمات پزشکی هوایی با بالاترین کیفیت در سطح جهانی را داریم
هزینه و قیمت اعزام هواپیما ، هلیکوپتر و گروه پزشکی هوایی
هزینه آمبولانس هوایی : یکی از موارد مهم در خصوص استفاده از خدمات آمبولانس هوایی ، هزینه و قیمت اعزام هواپیما ، هلیکوپتر ، گروه پزشکی هوایی و تجهیزات مورد نیاز مراقبتهای ویژه است .
هزینه آمبولانس هوایی بر اساس چند آیتم تعیین میگردد و متغیر است ولی با شرایط کنونی کشور و هزینه بالای هواپیما هزینه انتقال هوایی بیماران با هواپیما آمبولانس معمولا بیش از 200 میلیون تومان میباشد و شامل هیچ نوع بیمه نمیشود . هواپیما به صورت اختصاصی فقط جهت انتقال بیمار شما پرواز میکند .
موارد متعددی جزو فاکتورهای تعیین کننده هزینه انتقال هوایی بیمار هستند . برای انتقال هوایی بیمار ان باید شرح حال کاملی از بیمار و خلاصه ای از پرونده پزشکی در اختیار داشته باشیم ، پس از برسی شرح حال بیمار پزشکان متخصص طب هوا فضا تعیین میکنند که آیا بیمار حائز شرایط لازم برای حضور در هواپیما و هلی کوپتر میباشد ، سپس تعیین میگردد که کدامیک از پزشکان و پرستاران متخصص باید بعنوان تیم پزشکی در پرواز حضور داشته باشند .
از موارد دیگری که بر قیمت و هزینه انتقال هوایی تاثیر میگذارد :
- وضعیت بیمار که تعیین کننده تخصص گروه پزشکی هوایی میباشد
- طول مسیر پرواز و نوع هواپیما یا هلیکوپتر
- زمان توقف هواپیما و هلیکوپتر در زمانی که بیمار و همراهان در حال انتقال به فرودگاه هستند
- نیاز به اعزام گروه پزشکی و تجهیزات پرتابل به بیمارستان برای تحویل گرفتن بیمار
- تاخیر هایی که مسبب آن تیم پزشکی یا گروه پروازی نباشند …
هزینه هلیکوپتر نسبت به هواپیما
شاید این موضوع به نظر برسد که هزینه های استفاده از هلی کوپتر بدلیل جثه کوچکتر از هواپیما و عدم نیاز به باند فرودگاه و خدمات فرودگاهی بسیار کمتر از هواپیما باشد ، ولی به دلیل هزینه های آموزش خلبان و کادر پرواز ، تعمیر و نگهداری ، تامین قطعات ، خدمات فنی و …. هزینه هلیکوپتر ها حتی تا 2 برابر بیشتر از هواپیما میباشد .
به همین دلیل در بسیاری از مواقع ، استفاده از هلی کوپتر امداد نسبت به جت آمبولانس افزایش هزینه چشمگیر دارد .
هلی کوپتر کندتر از هواپیما حرکت میکند و قادر به طی کردن مسافتهای خیلی طولانی نمیباشد ، به همین دلیل انتقال هوایی بیمار ان در فواصل دور یا خارج از کشور باید حتما از طریق جت آمبولانس ( هواپیمای جت) صورت گیرد.
با تحریم ها پیش آمده ، در ایران امکان انتقال هوایی بیماران به برخی از کشورها وجود ندارد ، ولی توانسته ایم ضمن امضاء تفاهم نامه با شرکت های خارجی که آنها نیز در زمینه آمبولانس هوایی و انتقال هوایی بیماران فعالیت دارند ، امکان انتقال بیماران به بیشتر کشور های جهان را فراهم نماییم .
آمبولانس هوایی چیست
آمبولانس هوایی چیست : آمبولانس هوایی یا اورژانس هوایی به معنی انتقال بیمار یا مصدوم توسط وسایل پرنده مانند هواپیما و هلیکوپتر مجهز به تجهیزات مراقبتهای ویژه ICU و حضور کادر پزشکی متخصص و پرستاران اورژانس است.
ما در فوریتهای پزشکی هوایی ایران تلاش نموده ایم مردم عزیز کشور ما به این سرویس دسترسی داشته باشند و بتوانند عزیزان خود که دچار بیماری یا حادثه شده اند را در ایمن ترین شکل ممکن و در کوتاه ترین زمان به مقصدی که در نظر دارند منتقل نمایند .
آمبولانس هوایی در ایران بیش از ۵۰ سال سابقه دارد ، ولی بیشترین استفاده از آمبولانس هوایی در طی جنگ تحمیلی صورت گرفت که بالگردها و هواپیماهای نظامی اقدام به انتقال مجروحین جنگی نمودند ، و از سال 1379 تا کنون این امر بصورت غیر نظامی انجام شده است .
در طی این سالها مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور (115) و برخی از سازمانهای نظامی و شرکت های دولتی و خصوصی بر اساس نیاز کشور اقدام به حمل بیماران یا مصدومین توسط بالگرد یا هواپیما نموده اند که قطعا تاثیر بسزایی در کاهش مرگ و میر بیماران و مصدومین داشته است
خوشبختانه خدمات آمبولانس هوایی در ایران روز به روز پیشرفته تر شده و امکان استفاده از آن توسط فوریتهای پزشکی هوایی ایران فراهم شده است

هرچند که ماهیت انتقال هوایی بیماران در بخش خصوصی با ماموریت های اورژانس هوایی که مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور انجام می دهند تفاوت دارد ولی استفاده از تجهیزات استاندارد که برای این منظور طراحی شده اند و بهره مندی از حضور پزشکان متخصص و کادر پرستاری مجرب موجب گردیده تا این سرویس مورد استقبال واقع شده و بیماران متعددی از این طریق توانسته اند به درمان های مورد نیاز دسترسی پیدا نمایند.
بیمارانی که در شهرهای دور ساکن هستند و بدلایل مختلف مایل به مراجعه به مراکز درمانی مجهز تر در شهرهای دیگر میباشند میتوانند با استفاده از سرویس های هوایی با ضریب ایمنی بسیار زیاد و تحت مراقبتهای ویژه پزشکی به مراکز درمانی مورد نظر منتقل گردند.
طراحی داخلی در کابین هواپیما ها و هلی کوپتر هایی که به این منظور در نظر گرفته شده اند به گونه ای است که کلیه تجهیزات مراقبتهای ویژه ( ICU ) تعبیه گردیده و پزشکان و پرستاران حاضر در پرواز به سهولت میتوانند از آنها استفاده نمایند.
بسیاری از این تجهیزات اختصاصا به منظور استفاده در ارتفاع طراحی گردیده و قابلیت های خود را در ارتفاع بالا از دست نخواهند داد.
تفاوت جت های آمبولانس با بالگردها در این است که کابین هواپیماها قابلیت کنترل فشار در ارتفاع مشخصی را دارند ولی اغلب بالگردها قادر به کنترل فشار کابین نمی باشند.
به همین علت در برخی موارد مشاهده شده که تجهیزات طراحی شده برای آمبولانس های زمینی در بالگردها به درستی عمل نکرده و دچار اختلال میگردند.

خیر ، طبق قوانین انتقال بیماران کرونایی با هواپیمای آمبولانس انجام نمیشود، ولی میتوان برای انتقال بیمار مبتلا به کرونا از آمبولانس زمینی استفاده کرد .
آمبولانس هوایی با توجه به امکانات و تجهیزات پیشرفته ای که دارد قادر خواهد بود کلیه بیماران در شرایط جسمی بد هستند را انتقال دهد. مانند بیماران دارای شکستگی ، بیماران در کما یا خواب مصنوعی ، بیماران سوختگی ، بیمارانی که دچار سکته های مغزی یا قلبی شده اند و …
خیر. آمبولانس هوایی در بخش خصوصی برای تمام اقشار در دسترس میباشد.
خیر. با توجه به اینکه این خدمات در بخش خصوصی ارایه میگردد میبایست هزینه آن توسط متقاضی پرداخت گردد.
خیر. ما با رایزنی ها و تفاهم نامه هایی که منعقد نموده ایم قادر هستیم از بالگرد هم برای انتقال بیماران استفاده نماییم.
بسیاری از شهرهای کشور دارای فرودگاه مجهز میباشند. برای شهرهایی که باند فرودگاه دارند از هواپیما و برای شهرهایی که باند فرودگاه ندارند از بالگرد استفاده می نماییم.
هرچند که مسئولیت اعزام های اورژانسی بعهده همکاران محترم ما در آمبولانس هوایی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور و اورژانس ۱۱۵ است ولی در صورت نیاز و درخواست متقاضی آمادگی اعزام بالگرد به مناطق مجاز را خواهیم داشت.
بله. در آمبولانس های هوایی با توجه به نوع پرنده و همچنین با در نظر گرفتن شرایط بیمار از پرسنل متخصص شامل پزشک و پرستار استفاده می شود.
بله. همیشه قبل از اعزام آمبولانس هوایی با در نظر گرفتن زمان پرواز و شرایط بیمار نسبت به انتخاب و تعیین اکیپ پزشکی مورد نیاز اقدام میگردد.
متقاضیان استفاده از خدمات آمبولانس هوایی میبایست با شماره تلفن های موجود در وب سایت تماس حاصل نمایند. ایشان بلافاصله به فرد مسئول بررسی پزشکی (CMO= Check Medical Officer)متصل شده و میبایست به پرسش های اولیه در خصوص وضعیت بیمار پاسخ دهند تا امکان آنالیز وضع بیمار برای دریافت اطلاعات تکمیلی و گزارش های پزشکی فراهم گردد.
در مراحل بعدی باید شرح حال پزشکی که از پزشک معالج بیمار اخذ گردیده بهمراه خلاصه پرونده بیمار و عکس هایی از نمایشگر دستگاه های متصل به بیمار(مانیتور- دستگاه تهویه اتوماتیک- پالس اکسی متر و ….) را از طریق فاکس- ایمیل یا شبکه های اجتماعی موجود در تلفن همراه به این مرکز ارسال نمایند تا توسط کمیسیون پزشکی متشکل از پزشک متخصص طب هوافضا- پزشک متخصص قلب- پزشک متخصص مغزواعصاب- پزشک متخصص بیهوشی و پزشک متخصص طب اورژانس مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
پس از آن که کمیسیون پزشکی مجوز انتقال بیمار را صادر نماید همراهان بیمار میتوانند با پرداخت هزینه های مقرر نسبت به درخواست اعزام قطعی آمبولانس هوایی اقدام نمایند.
معمولا از زمان تماس متقاضی تا اعلام نظر کمیسیون پزشکی کمتر از یک ساعت طول خواهد کشید. اما صدور ابلاغ پرواز بستگی به پرداخت هزینه ها توسط متقاضی دارد.
پاسخ به این پرسش به عوامل متعددی بستگی دارد. بطور مثال بالگردها در کشور ما مجوز پرواز در شب را ندارند و فقط از طلوع تا غروب آفتاب میتوانند مجوز پرواز اخذ نمایند .
یا اینکه برخی از فرودگاه ها در کشور ما دارای امکانات پذیرش هواپیما بعد از غروب آفتاب نیستند. در اینگونه مواقع میبایست مراحل دریافت اطلاعات و تاییدیه پزشکی را انجام داده و در اولین زمان ممکن نسبت به اعزام آمبولانس هوایی اقدام نماییم.
ما در برخی از شهرهای کشور با مراکز آمبولانس خصوصی مورد تایید وزارت بهداشت؛ درمان و آموزش پزشکی در ارتباط هستیم. آنها نیز از حساسیت های انتقال هوایی بیماران مطلع بوده و شرایط لازم برای انتقال بیماران از بیمارستان تا فرودگاه ها توسط آمبولانس های کاملا مجهز را فراهم نموده اند. اگر متقاضی آمبولانس هوایی مایل باشد میتوانیم ارتباط مستقیم بین این مراکز و همراهان بیمار را ایجاد نماییم.
خیر. اگر مقصد بیمار در تهران باشد این وظیفه به عهده ما است. یک دستگاه آمبولانس کاملا مجهز در رمپ اختصاصی در فرودگاه مهرآباد در انتظار فرود آمبولانس هوایی خواهد بود و بیمار با همراهی اکیپ پزشکی هوایی توسط آمبولانس زمینی به بیمارستان مقصد منتقل می گردد.
بیشتر لیرجتها مجهز به تجهیزات پزشکی گسترده هستند و به هر مسافر فقط یک چمدان دستی مجاز میدهند. اگر بیمار با یک هواپیمای آمبولانس بزرگتر منتقل شود ، فضای ذخیره سازی بیشتری خواهد داشت.
همیشه این امکان وجود دارد که پزشک خانواده شما به عنوان یک فرد همراه به انتقال ملحق شود ، البته به شرطی که برای آنها جا وجود داشته باشد. با این حال، آنها جایگزینی برای یک متخصص پرواز پزشکی بسیار آموزش دیده نیستند.
دریافت پذیرش بیمارستان مقصد به عهده همراهان بیمار میباشد و ما دخالتی در امور پذیرش بیماران نمیکنیم .
هواپیمای آمبولانس مجهز به تجهیزات پزشکی کامل ICU,CCU و وسایل مخصوص حمل بیماران است که میتواند در اورژانسهای پزشکی در مناطق دورافتاده، فاصلههای طولانی و شرایط خاص استفاده شود.
با توجه به مشکلات هواپیمایی بخش خصوصی ، تا اطلاع ثانوی هیچ گونه خدمات انتقال هوایی بیمار انجام نمیشود ، فقط در صورت نیاز به مشاوره انتقال بیمار خود با ما تماس بگیرید. 22858385
هزینه آمبولانس هوایی — اورژانس هوایی کشور — اورژانس هوایی — اورژانس هوایی تهران — آمبولانس خصوصی تهران — هزینه اورژانس هوایی — قیمت اورژانس هوایی