درباره فرودگاه بین المللی سردار جنگل رشت
فرودگاه بين المللي سردار جنگل رشت (ياتا: RAS، ايکائو: OIGG) در بلوار وليعصر کلانشهر رشت واقع شدهاست. تأسيس فرودگاه رشت به سال 1347 خورشيدي بازميگردد. اين فرودگاه از لحاظ دسترسي شهري در شهر رشت يکي از برترين فرودگاههاي ايران است.
قرارگيري فرودگاه رشت در قلب استان گيلان سبب پوشش سفرهاي هوايي تمامي شهرستانهاي اين استان و استانهاي همجوار است. اين فرودگاه داراي موقعيت ارتباطي ممتاز حاشيه درياي کاسپين و در مسير کريدور شمال–جنوب (کريدور نوستراک) و در سومين شهر گردشگرپذير ايران (رشت) واقع گرديده است.
اين فرودگاه در 7 کيلومتري جاده رشت به انزلي و 15 کيلومتري منطقه آزاد بندر انزلي واقع شده و مساحت کل آن به 220 هکتار مي رسد. ارتفاع آن 40 پا پايين تر از آبهاي درياي آزاد مي باشد و به سيستمهاي کمک ناوبري دقيق وارتباطي با 7 طرح تقرب مجهز ميباشد.
در دهه بيست شمسي براي تسريع حمل ونقل مسافر و کالا، فرودگاهي در رشت راهاندازي شد. باند اين فرودگاه در جوار کارخانه الکتريک ايران رشت (لامپ سازي) خيابان رودباري کنوني قرار داشت که نزد اهالي قديم اين شهر، به زمين طياره يا بالون صحرا معروف بود.
فرودگاه مزبور که سالها با نام سليمان داراب نيز خوانده ميشد، در 18 خرداد 1326 به همت محمود ضرابي، نماينده وقت اداره هواپيمايي کشوري (وزارت راه) در گيلان رسماً افتتاح شد.
ترمينال پروازهاي داخلي در تابستان سال 1389 اعلام شد با ايجاد محدوديت (تحريم) در پذيرش هواپيماهاي ايرباس در اتحاديه اروپا و براي جبران سوخت مورد نياز پروازهاي برد بلند سوختگيري تعدادي از پرواز هواپيماهاي پهن پيکر شرکت هواپيمايي جمهوري اسلامي (هما) به مقاصد استکلهم و هامبورگ از فرودگاه بينالمللي سردار جنگل رشت انجام ميشد.
فرودگاه رشت از لحاظ ارتفاع از سطح دريا منجر به بيشينه سوختگيري و تنها مسير خط پروازي کناره درياچه کاسپين (خرز) است و از اين لحاظ مقرون به صرفهترين خط پروازي کشورهاي حوزه کشورهاي اسکانديناوي و اروپاي مرکزي ميباشد.
ترمينال مسافري جديد فرودگاه رشت به مساحت 1392 مترمربع در سال 6000 رسماً افتتاح شد. ترمينال جديد با طراحي مدرن و تسهيلات رفاهي مناسب ساخته شده است. عدم راه اندازي جت وي و رفت و آمد پياده مسافران از ترمينال به هواپيما و بلعکس با توجه به شرايط جوي رشت از مشکلات اين پايانه جديد است.
فرودگاه سردار جنگل دارای ویژگیهای است که این فرودگاه را جزو فرودگاههای مهم کشور قرار میدهدکه میتوان به تعدادی از مهمترین آنها اشاره کرد:
قرار گرفتن فرودگاه در مسیر کریدور نوستراک که شرق آسیا را به اروپا پیوند میزند.
وجود گل و گیاه و محصولات کشاورزی در استان و طرح صادرات آنها به کشورهای حاشیه خلیج فارس، اروپا و آسیای میانه
وجود جاذبههای منحصربهفرد طبیعی خدادادی که استان گیلان را به عنوان تابلویی بینظیر و بیبدیل چهره آرائی نموده است.
با وجود گستردگی جمعیتی و جغرافیایی استان گیلان، تنها فرودگاه سردار جنگل رشت باید پاسخگوی همه نیازها و درخواستهای استانی باشد.
تعامل بسیار خوب فرودگاه با حوزه گردشگری استان میتواند به جذب گردشگر و جلب سرمایه گذار (چه داخلی و چه خارجی) کمک شایانی نماید.
وجود منطقه بزرگ آزاد تجاری – صنعتی بندر انزلی و همجواری آن با فرودگاه که این امر در نوع خود کم نظیر است.
حضور شرکتهای معروف در فرودگاه رشت میتواند سرمایهگذاران را برای سرمایه گذاری ترغیب نماید که بدون تردید این روند هم برای شرکت فرودگاههای کشور و هم استان گیلان ارزش افزوده خواهد داشت.
هرچند فاصله زمینی شهر رشت با تهران زیاد نیست ولی در سالهای گذشته تا کنون چندین پرواز آمبولانس هوایی برای انتقال هوایی بیمار از شهر رشت به تهران انجام گردیده است. همچنین اینکه چندین پرواز آمبولانس هوایی برای انتقال بیماران به شهرهای دیگر نیز از مبداء همین فرودگاه انجام شده است. حتی مورد انتقال بیمار از فرودگاه اردبیل به فرودگاه سردار جنگل شهر رشت نیز در سوابق ما موجود میباشد.