فرودگاه رامسر
اولين هواپيما در ايران در زمان احمدشاه قاجار در 14 ديماه 1292 هجري شمسي به پرواز در آمد.
در 25 مرداد 1332 محمدرضا پهلوي و ثريا از فرودگاه رامسر به بغداد پرواز کرده و از آنجا به ايتاليا رفتند.
179 پرواز تفريحي در يک روز از افتخارات فرودگاه رامسر است.
16 پرواز مسافربري در يک روز در کارنامه فرودگاه رامسر است.
در ابتدا از فرودگاه رامسر بعنوان يک فرودگاه تشريفاتي استفاده شد و پذيراي هواپيماهاي (پاسارگاد) ويژه خاندان سلطنتي، مهمانان ويژه وسپس مسافرين خارجي و از جمله افراد انگليسي بود که هتل قديم رامسر را بصورت کامل اجاره کرده بودند.
پس از انقلاب شکوهمند اسلامي، فرودگاه رامسر مورد استفاده عمومي مردم قرار گرفت و با روند افزايشي پروازي هم اکنون روزانه چندين پرواز مسافربري دارد. در ماههاي مختلف سال تعداد پرواز متفاوت بوده و در ايام خاص (براي مثال تعطيلات نوروز و …) تعداد پروازها با صورت فوق العاده افزايش يافته و حتي 16 پرواز رفت و برگشت روزانه نيز انجام شده است.
دو باندپروازي در فرودگاه رامسر وجود دارند که شامل يک باندآسفالت قديمي بهطول 1500 متر و بهعرض 45 متر (با احتساب شانه) ميباشد که از سمت شرق باند 31 و از سمت غرب باند 13 نام گذاري شدهاست. و ديگري باند جديد بتني که در سال 1389 در سفر استاني رييس جمهور وقت به عنوان طرح ملي آغاز شد و براي هواپيماي ايرباس 320 برنامه ريزي شده است که از 2700 متر مورد نياز ساخت 2400 متر آن بهعرض 60 متر (با احتساب شانه) پايان يافته است. اين باند از سمت شرق باند 30 و از سمت غرب باند 12 نام گذاري شدهاست.
باند جديد فرودگاه رامسر اولين باند بتوني در فرودگاههاي کشور بهشمار ميآيد که به طول 2700 متر در کنار باند قديمي ساخته شدهاست.
وسعت ترمينال فرودگاه رامسر با اجراي طرح توسعه در فاز اول به 11000 مترمربع و در مرحله دوم با 11000 متر مربع ديگر به 22000 متر مربع افزايش خواهد يافت.
اين فرودگاه از نوع کنترل شده(Controlled Aerodrome) ميباشد و کلاس کنترل D را دارد.
سايت هواشناسي سينوپتيک فرودگاه رامسر بطور 24 ساعته انجام وظيفه مينمايد.
واحد سوختگيري هواپيمايي این فرودگاه نیز فعال است.
واحد ايمني زميني و آتش نشاني(CAT5) متناسب وضعيت فرودگاه با استانداردهاي جهاني فعال ميباشد.
فرودگاه داراي سيستم روشنايي باند، تاکسي وي، اپروچ و پارکينگ و سه برج نورافکن بزرگ در محوطه فرودگاهي پارکينگ هواپيما و پارکينگ خودرو ميباشد.
اين فرودگاه داراي دو دستگاه ديزل ژنراتور جهت مواقع اضطراري قطع برق ميباشد همچنين تعدادي UPS از تمام تجهيزات در برابر قطع برق شهر حفاظت مينمايد.
این فرودگاه یکی از مناسب ترین فرودگاههای کشور برای انجام عملیات انتقال هوایی بیمار توسط آمبولانس هوایی میباشد. با توجه به فاصله این فرودگاه با فرودگاه مهرآباد که بعنوان پایگاه آمبولانس هوایی محسوب میگردد قادر خواهیم بود وسیله های پرنده مورد نیاز برای انتقال هوایی بیماران شامل هواپیما و هلیکوپتر را در زمان مناسب اعزام نماییم. فرودگاه رامسر بدلیل قرار گیری در شاهرگ اصلی تردد گردشگران و مسافران به شهرهای شمالی کشور میتواند نقش مهمی در نجات جان انسانها ایفا نماید.