فرودگاه خرم آباد
خرم آباد بزرگترین شهر لرنشین، بیست و سومین شهر پرجمعیت ایران و مرکز استان لرستان است. جمعیت خرمآباد طبق سرشماری سال 1390 مرکز آمار ایران، 348.216 نفر بوده است. شهر در ارتفاع 1153 متری از سطح دریا و در میان درههای زاگرس قرار دارد. فاصله خرمآباد تا تهران 490 کیلومتر است و به دلیل قرار گرفتن در مسیر تهران-جنوب دارای اهمیت ارتباطی و راهبردی است.
زادراه شماره پنج ایران از این شهر عبور میکند. در محل کنونی خرمآباد از دوره ایلامیان شهری با نام خایدالو وجود داشته و شهر شاپورخواست به دستور شاپور دوم بر خرابههای آن و در حدود محل کنونی شهر ساخته شده است.
آثار تاریخی به جای مانده نشان میدهد خرمآباد یکی از شهرهای مهم غرب ایران در دوره ساسانیان بوده و فلکالافلاک یا دژ شاپورخواست از آثار به جای مانده دوره ساسانیان نماد شهر است.
فرودگاه بین المللی خرمآباد شاید به عنوان یکی از قدیمی ترین فرودگاههای کشور ایران محسوب شود.
این فرودگاه از زمان جنگ متفقین فعالیت خود را به عنوان یک فرودگاه نظامی در خرم آباد آغاز نموده است.
در واقع این فرودگاه توسط سران و نیروهای ارتش متفقین در محلی که در روبروی محل استقرار نیروهای نظامی بدرآباد و در عین حال مقر مشترک نیروهای نظامی شوروی انگلیس و آمریکا بود، تنها جهت پرواز هواپیماهای ملخی قدیمی متعلق و مرتبط با آن ها طراحی گشت.
باند فرودگاه خرم آباد به عرض 30 متر و طول 1800 متر در جریان جنگ جهانی دوم (در اواسط سال1322 ) توسط متفقین در محلی روبروی کمپ نظامی بدرآباد که مقر نیروهای نظامی شوروی سابق، انگلیس و آمریکا بود، صرفا جهت پرواز هواپیماهای ملخی قدیمی طراحی شد.
از این باند خاکی پس از خاتمه جنگ جهانی دوم و خروج متفقین از کشور برای جابجایی افسران نظامی از خرم آباد به تهران و بالعکس استفاده میشد تا اینکه شرکت ملی نفت ایران و مخابرات منطقه لرستان زمینهای فرودگاه را خریداری و بازسازی نمودند و حدود 1800 متر از باند جهت استفاده هواپیماهای کوچک پستی آسفالت گردید و یک اتاق کوچک نگهبانی و یک ساختمان کوچک برای استراحت مسافران ساخته شد.
پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در سال 1357 فرودگاه خرمآباد رشد و توسعه چشمگیری داشت. ساختمان اداری جدید در سال 1361 احداث شد و پس از 25 سال مجددا در سال 1386 ساختمان جدیدتری ساخته و جایگزین اداره پیشین شد.
ساختمان ترمینال مسافری جدید در سال 1362 به بهره برداری رسید. اما با توجه به رشد و توسعه فرودگاه، در سال 1380 ترمینال جدید در زمینی به مساحت 4300 متر مربع و با حداقل فاصله نسبت به منطقه اپرون هواپیماها افتتاح شد.
ساختمان جدید عملیات نیز در سال 1375 در موقعیتی مناسب نسبت به سطوح پروازی احداث شد. در سالهای اخیر روند توسعه فرودگاه خرمآباد شتاب روز افزونی گرفته است.
برای مثال، نصب و راهاندازی سیستم کمک ناوبری VOR/DME در سال1369 ، راهاندازی سیستم ILS در سال 1385 ، بهرهبرداری از ساختمانهای جدید سپاه و پلیس در سال 1383 و نهایتا احداث سایت جدید NDB از جمله اقداماتی هستند که در راستای توسعه پایدار فرودگاه خرمآباد انجام گرفته است. با این وجود، فرودگاه خرمآباد که یکی از زیباترین فرودگاههای کشور به شمار میرود.
شهر خرم آباد دارای سرویس اورژانس هوایی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور (اورژانس 115) میباشد که توسط هلیکوپترهای مجهز به عموم مردم خدمت رسانی مینمایند ولی از سالهای قبل تاکنون در این فرودگاه انتقال هوایی بیماران از خرم آباد به تهران توسط آمبولانس هوایی ( جت آمبولانس) انجام گردیده و قابلیت انجام پروازهای متعدد توسط تایپ های مختلف هواپیما را دارا میباشد.
توضیحات تکمیلی فرودگاه خرم آباد
- فاصله هوايي تا تهران: 380 کيلومتر معادل 237 مايل
- فاصله فرودگاه تا مرکز شهر: در حدود 7 کيلومتر
- ارتفاع از سطح دريا: 1153 متر
- نوع فرودگاه: عمومي- بین المللی
- کد ياتا: KHD
- وب سایت : khoramabad.airport.ir
- تلفن: (066) 33439901