فرودگاه خارک ( یا فرودگاه خارگ)
ارگ، در حدود 57 کیلومتری شمال غربی بوشهر و 30 کیلومتری بندر ریگ و 35 کیلومتری بندر گناوه واقع گردیده و از لحاظ تقسیمات کشوری جزو استان بوشهر و از توابع همین شهرستان است.
دارای 8 کیلومتر طول (شمال- جنوب) و 4 کیلومتر عرض می باشد. جزیره خارگ در حدود یک میلیون سال پیش در اثر حرکات و فشارهای تحت الارضی و درونی زمین بوجود آمده و حرکت طبقات مرجانی در سطح آن از چهار ده هزار سال پیش تا کنون این جزیره را در پهنه ی خلیج فارس نمودار ساخته است.
ارتفاع متوسط آن از سطح دریا حدود 3 متر و از نظر موقعیت جغرافیایی در 29 درجه و 15 دقیقه عرض شمالی و 50 درجه و 20 دقیقه طول شرقی قرار دارد.
آب و هوای جزیره خارگ نسبت به بنادر و جزایر جنوب ایران خوب است و به طور کلی مثل همه ی جزایر خلیج فارس از آب و هوایی گرم و مرطوب برخوردار است.
از مشخصه ی این آب و هوا ، تابستان های گرم همراه با شرجی و رطوبت محلی بدون بارندگی است. «گرمی هوا معمولاً از اسفندماه شروع می شود به طوری که طول دوره ی گرما حدود 8 ماه می باشد.
درجه حرارت در فصول سال از 4 تا 46 درجه سانتی گراد متغیر است. میانگین روزانه حرارت در زمستان 17 درجه سانتی گراد و درتابستان 33 درجه می باشد. در اواخر پاییز بخصوص آذر ماه باران های پاییزی شروع می شود که کیفیت هوا را بهبود می بخشد. زمستان جزیره کوتاه است.
جزیرهی خارک یکی از مهمترین جزایر خلیج همیشه فارس است که علیرغم وسعت کم، دارای اهمیت فراوانی از لحاظ تجاری، اقتصادی، نظامی و تاریخی است.
جزیره خارک، تاقدیسی مرجانی به طول و عرض تقریبی هشت در چهار کیلومتر است که از نظر تقسیمات کشوری تابع استان بوشهر است. تلفظ نام جزیره و شهر آن به هر دو شکل «خارک» و «خارگ» متداول است. مردم محلی، شهر و جزیره را «خارگ» مینامند؛ اما در منابع مکتوب «خارک» به کار رفته است.
آثار تاریخی و جغرافیایی سدههای میانه نیز تلفظ خارک را ضبط کردهاند که مشخص نیست آیا گونه درست آن بوده یا محصول تعریب نام خارگ بوده است. در نوشتهها و نقشههای اروپایی نیز هر دو نام Khark و Kharg به کار میروند، اما شکل نخستین بیشتر متداول است.
جزیره خارک از معدود جزیرههای خلیج فارس است که آب شیرین فراوان داشته است. آب شیرین جزیره خارک در طول تاریخ علاوه بر گودالهای طبیعی از طریق حفر دهها چاه آب و رشتههای قنات و نیز هدایت مصنوعی آبهای سطحی فراهم شده از بارندگیها به سدهای کوچک و گودالهای طبیعی جزیره فراهم میشده است.
هر چند که به دلیل نبود یا کمبود خاک حاصلخیز در جزیره، زیستگاه گیاهی قابل توجهی شکل نگرفته است، اما در سراسر جزیره درختان «لیل/ لور» یا انجیر معابد توانستهاند با انطباق خود با ویژگیهای اقلیمی رشد کنند.
وجود نخلستانهای فراوان در استان و همجواری استان با خلیج فارس، باعث شده تا بیشتر سوغاتیهای استان بوشهر، به خرما و دریا مربوط باشد.گبه و عبای پشمی و حصیر از صنایع دستی این شهر است همچنین غذاهای خارک پنیر نخل،انواع ماهی و میگو، نان های محلی، انواع حلوا می باشد.
فرودگاه جزیره خارک با یک باند به طول 2400 متر و عرض 45 متر و منطقه اپرون به طول 120 متر و عرض 109 متر در این جزیره پذیرای هواپیماهای متوسط میباشد.
پروازهای برنامه ریزی شده برای فرودگاه خارک ، بدلایل مختلف نسبت به جزایر هم ردیف خارک کمتر میباشد ولی بهر صورت فرودگاه خارک با برخورداری از امکانات فرودگاهی و سیستم ناوبری خوب قادر خواهد بود پروازهای بیشتری را هدایت نماید.
در مورد اورژانس هوایی و انتقال هوایی بیماران باید بگوییم که شرکتهای بزرگ نفتی مانند شرکت نفتی فلات قاره که دارای سکوها و تاسیسات مختلف در این جزیره و اطراف آن میباشند نسبت به تهیه امکانات پرواز هلیکوپتر با کادر پزشکی اقدام نموده اند ولی این امکانات برای انتقال بیماران به استان های همجوار یا انتقال هوایی بیماران از جزیره خارک به تهران کافی نیست. به همین علت این امکان فراهم میباشد تا در صورت نیاز نسبت به اعزام هواپیماهایی مانند Falcon20 یا Challenger برای انتقال هوایی بیماران یا مصدومین از جزیره خارک به تهران یا هر شهر دیگر اقدام نماییم.
توضیحات تکمیلی فرودگاه خارک
- فاصله هوايي تا تهران: 750 کيلومتر معادل 466 مايل
- فاصله فرودگاه تا مرکز شهر: در حدود 1 کيلومتر
- ارتفاع از سطح دريا: 3 متر
- نوع فرودگاه: عمومي- داخلی
- کد ياتا: KHK
- وب سایت :
- تلفن: (077) 33822456