اصفهان یکی از کلانشهرهای مهم ایران است و میتوان آن را در کنار تهران، تبریز و مشهد جزو قطبهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ایران معرفی کرد. این شهر با جمعیتی بالغ بر 2 میلیون نفر تاثیر مهمی در بخشهای مختلف کشور دارد.
بیشتر مردم جهان ایران را به اصفهان میشناسند و زیبایی، معماری و هنری که در شهر وجود داد زبانزد همه است و همین امر توریستهای فراوانی را از سراسر جهان به نصف جهان میکشاند. به همین منظور، فرودگاهی بین المللی به نام فرودگاه شهید بهشتی برای تسهیل رفت و آمد گردشگران در این شهر تاسیس شده است.
فرودگاه قدیم اصفهان بنابر نیازهای وقت در اختیار نیروی هوایی سپاه قرار گرفت و فرودگاه جدید در شرق اصفهان در منطقه کویری با هدف ارائه خدمات هوایی برنامهای و غیربرنامهای، آموزشی و انجام پروازهای مسافری در سال 1363 تأسیس و رسما به صورت عملیاتی وارد ناوگان هوایی کشور شد.
از جمله مزایای این فرودگاه فاصله مناسب آن از اراضی شهری است به گونهای که مزاحمتی برای مردم شهر به دلیل آلودگی صوتی ناشی از نشست و برخاست هواپیماها ایجاد نمیشود.
فرودگاه اصفهان از قدیمیترین فرودگاههای کشور است که در منطقهای کویری به نام صفه، با مشخصات جغرافیایی • 32 درجه و 45 دقیقه و 3 ثانیه شمالی و 51 درجه و 51 دقیقه و 6 ثانیه شرقی و با ارتفاع 1571 متر از سطح دریا و در مساحت 1045 هکتار احداث شده است.
فرودگاه اصفهان علاوه بر دو پایانه مجزا برای پروازهای داخلی و خارجی، دارای سیستمها و تجهیزات ناوبری NDB, DME,ILS DME, DVOR و رادار اپروچ (SSR-PSR)، خودروهای کف ساز، ماشینهای برف روب و جاروب جهت ایمنی مناطق پروازی و دو باند به طول 4397 متر و عرض 45 متر و به شماره باندهای 26R و 26L و 13 تاکسی وی و اپرون به مساحت 112464 مترمربع با 10 جایگاه پذیرش جهت انواع هواپیماهای مسافربری موجود و ترمینال پروازهای داخلی به مساحت 13750 مترمربع و ترمینال خارجی با سطح زیر بنای 7300 مترمربع است.
فرودگاه اصفهان یکی از فرودگاههای کاملا مجهز در کشور میباشد که امکان پرواز آمبولانس هوایی در تمام ساعات شبانه روز در آن میسر است. انتقال بیمار از اصفهان به تهران با هواپیمای آمبولانس یا هلیکوپتر امداد مقدور میباشد ولی چنانچه مقصد انتقال بیمار از اصفهان به شهرهای دیگر باشد باید ترجیحا از هواپیما برای انتقال استفاده نماییم. ضمن اینکه پرواز به خارج از کشور نیز از طریق این فرودگاه انجام خواهد شد.