درباره فرودگاه امام خميني (ره) :
فرودگاه بين المللي امام خميني در چند سال اخير به شاهراه اصلي پروازهاي بين المللي ايران تبديل شده است . اين فرودگاه در 30 کيلومتري شهر تهران و در بزرگراه تهران-قم قرار گرفته است. در حال حاضر بيش از 40 شرکت هواپيمايي در فرودگاه امام خميني فعال هستند و در هفته بيش از 700 پرواز به 30 مقصد انجام مي شود.
فرودگاه امام خمینی با کد ياتا IKA در يک سايت 14 هزار هکتاري و در حوزه اداري شهرستان ري قرار گرفته است. کليد ساخت اين فرودگاه در سال 1346 زده شد.
پيشنهاد ساخت اين فرودگاه را سازمان ايکائو مطرح کرد تا با ساخت فرودگاهي مدرن و مجهز از موقعيت ترانزيتي ايران بين آسيا و اروپا به بهترين شکل استفاده شود.
طرح فرودگاه امام خمینی مدتي ادامه داشت تا آنکه با وقوع انقلاب اين طرح متوقف شد. اما خوشبختانه پس از جنگ اين طرح دوباره از سر گرفته شد و سرانجام در سال 1383 فاز اول اين فرودگاه افتتاح شد.
فرودگاه امام خمینی در حال حاضر عمدتا به پروازهاي بين المللي اختصاص دارد و پروازهاي داخلي بيشتر در فرودگاه مهرآباد انجام مي شود. فرودگاه امام خميني تاکنون تنها يک ترمينال فعال دارد که سالانه به جابجايي 8 ميليون مسافر مي پردازد. ترمينال هاي شماره 2 و 3 فرودگاه امام خمینی نيز در حال ساخت و طراحي هستند.
انتظار مي رود با تکميل و راه اندازي دو ترمينال ديگر، ظرفيت جابجايي مسافر به 30 ميليون نفر در سال افزايش پيدا کند . اين فرودگاه قطب اصلي شرکت هاي هواپيمايي ايران اير، ماهان، آسمان، قشم، کاسپين، تابان و زاگرس به شمار مي رود.
فرودگاه امام خمینی در فاصله 30 کيلومتري شهر تهران و در بزرگراه تهران-قم قرار دارد. روش هاي مختلفي براي رسيدن جابجايي بين اين فرودگاه و شهر تهران و ساير نقاط وجود دارد.
پايانه 1
نخستين و تنها پايانه فعال فرودگاه امام که سالانه 6.5 ميليون مسافر و 120.000 تن بار از طريق آن جابهجا ميشود.
پايانه سلام
دومين پايانه فرودگاه امام خمینی «سلام» نام دارد که اکنون در حال ساخت است و ظرفيت پذيرش 5 ميليون مسافر در سال را دارد. قرار بود اين پايانه در ژوئن 2016 قابل استفاده باشد ولي مشکلات مالي افتتاح آن را تا مه 2017 به تعويق انداخت.
پايانه ايرانشهر
سومين پايانه فرودگاه امام خمینی «ايرانشهر» نام دارد که اکنون در مرحله مطالعاتي قرار دارد و قرار است شرکتي هلندي کار ساخت آن را انجام دهد. اين پايانه توانايي پذيرش 20 ميليون مسافر در سال را خواهد داشت و انتظار ميرود با افتتاح اين پايانه، ظرفيت جابهجايي مسافر در فرودگاه امام خميني به 30 ميليون نفر در سال افزايش يابد. پس از افتتاح اين پايانه، از پايانه 1 فقط براي پروازهاي داخلي استفاده خواهد شد.
با توجه به اينکه فرودگاه امام خمينی در فاصله حدودا 40 کيلومتري از مرکز شهر تهران قرار دارد معمولا پروازهاي آمبولانس هوايي خارجي که بعنوان ماموریت ویژه تلقی میگردند از فرودگاه مهرآباد برای نشست و برخاست استفاده مي نمايند. مگر اينکه بدلايلي امکان استفاده از امکانات فرودگاه مهرآباد فراهم نباشد که در آنصورت ميتوانيم پروازهاي آمبولانس هوايي براي انتقال بيماران به خارج از کشور را در فرودگاه امام خميني انجام دهيم.